Impressie wijkbijeenkomst 27 mei jl.

Afgelopen maandag 27 mei vond een wijkbijeenkomst voor bewoners van ’t Zand plaats over het onderwerp ’t Zand Aardgasvrij in Café De Zwaan. Er waren ca. 50 mensen aanwezig.

Na het welkomstwoord door wethouder Steven Grevink vertelde Hans Oerlemans de visie van en de route die de werkgroep ’t Zand Aardgasvrij sinds april 2023 heeft gevolgd. De dia’s bij zijn verhaal vind je ook terug in de presentatie van die avond.

Het voornaamste doel van de avond was om op interactieve wijze de laatste informatie op te halen om het Wijk Uitvoerings Plan (WUP) te kunnen afronden. De gekozen werkwijze, door Sarie Sleenhof toegelicht, bestond uit 4 groepen die 4 thema’s in een ronde tafel opzet bespraken:

  • de (8) woningscans
  • collectieve inkoop van installaties
  • gezamenlijke/collectieve oplossingen
  • samenwerken in en met de wijk

De aanwezigen waren in 4 groepen verdeeld en al roulerend kon iedereen per thema mee praten en inbreng leveren.

Aan de verschillende tafels is geanimeerd gesproken. Zo is een nog duidelijker beeld ontstaan over vragen, wensen en beelden die leven. Alles bij elkaar hebben we nog weer flink wat bagage meegekregen om het WUP verder in te vullen. Hier zijn we heel blij mee.

Hoe gaat het nu verder met het WUP? De komende tijd wordt de WUP afgerond. Na de vakantieperiode zal de werkgroep het WUP ’t Zand Aardgasvrij aan de gemeente Son en Breugel presenteren, waarna het ook voor jullie via de website beschikbaar komt. Daarmee komt ’t Zand Aardgasvrij in een nieuwe fase. Namelijk van “plan maken” naar “uitvoering” in de komende jaren. Daarbij blijft betrokkenheid van bewoners heel belangrijk. We nodigen jullie uit om hier actief een steen(tje) aan bij te dragen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Berichten