Doel

Het doel, onze wijk aardgasvrij maken in 2030, lijkt misschien eenvoudig, maar dit doel kent vele kanten.

De techniek

Er zal een inventarisatie gemaakt worden om te zien in hoeverre de woningen in de wijk voldoende geïsoleerd zijn om met een warmtepomp of warmtenet verwarmd te worden. Dat ziet er al veelbelovend uit omdat we in een relatief jonge wijk wonen waar bij de bouw al rekening is gehouden met goede isolatie. Er zullen dus een aantal opties zijn voor het verwarmen van de huizen. Niet alle woningen zijn gelijk dus de technische oplossing moet zoveel mogelijk passend zijn bij de woning.

Daarbij zullen we ook kijken of er mogelijk collectieve oplossingen zijn. Wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Zijn dat oplossingen voor de hele wijk of voor delen van de wijk?

De portemonnaie

Iedereen kijkt weer anders aan tegen investeringen en leningen. Niet iedereen heeft dezelfde financiële mogelijkheden. Heb je het geld beschikbaar of moet je lenen? Welke mogelijkheden zijn er en op welk manier kan de overheid daarbij ondersteunen. Ook hierbij streven we ernaar om voor iedereen een passende oplossing te vinden.

Oog en oor

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de wijk er mooi uit blijft zien. We wonen in een mooie, groene wijk en daar zijn we trots op. We willen allen graag dat die wijk mooi blijft en een prettige omgeving is. Wat zijn daarvoor de alternatieven?

Ook geluid speelt een rol. Dat zullen we ook mee moeten nemen in de overwegingen. Wat vinden we van het geluid van de verschillende oplossingen? Zijn daar richtlijnen voor? Zouden we die willen? Dat zijn vragen die we ook mee willen nemen in de plannen.