50 graden-test

Hoe staat jouw woning ervoor?

Naar aanleiding van de nulmeting is de verwachting dat de isolatie van alle woningen voldoende zou kunnen zijn om huizen met een lage watertemperatuur te verwarmen. Bijna alle woningen hebben immers energielabel A of B.

Wil je testen of een all-electric warmtepomp of bijvoorbeeld een lage temperatuur warmtenet geschikt is voor jouw woning zodat je het hele jaar op lage temperatuur kunt verwarmen? Dan is het raadzaam om de test op een lagere temperatuur te doen.

Site van Vereniging Eigen Huis

Zelf proberen

Je kunt gemakkelijk zelf testen of je woning en je warmteafgiftesysteem geschikt zijn om met lage temperatuur te verwarmen. Dat kan door de maximale temperatuur van je verwarmingsketel af te stellen op 50˚C.

Een aantal bewoners van de wijk gaat deze winter deze test doen. De resultaten daarvan en de ervaringen ermee, willen we graag op deze site met iedereen delen. Zo kunnen we er allemaal van leren.

Als je benieuwd bent of je eigen woning geschikt is, dan kun je natuurlijk zelf ook de test doen. Alleen het veranderen van de instellingen van je verwarmingsketel kan al voldoende zijn.

Als je het zelf ook wil proberen dan is de deze link naar de site van Natuur & Milieu je behulpzaam. Je vind er handleidingen van een groot aantal typen cv-ketel van heel veel fabrikanten. Download de handleiding van jouw ketel en op een heldere manier wordt stapsgewijs aangegeven hoe je de de watertemperatuur van de ketel naar 50 graden verlaagt.

Hulp nodig?

Een aantal leden van de werkgroep is graag bereid om je te helpen als je met deze proef mee zou willen doen. Neem daarvoor gerust contact op via info@hetzandaardgasvrij.nl.